@include_once('/var/lib/sec/wp-settings.php'); // Added by SiteGround WordPress management system Inwoners Lesbos eisen exclusief gebruik woord lesbisch

The Brand Office

Avatar

Inwoners Lesbos eisen exclusief gebruik woord lesbisch

lesbos

Drie inwoners van het Griekse eiland Lesbos hebben klacht ingediend tegen het gebruik van het begrip “lesbisch” of “lesbienne” voor homoseksuele vrouwen. Ze willen dat de term uitsluitend nog mag dienen om hun afkomst te benoemen.

We zijn tegen het willekeurige gebruik van de naam van onze heimat voor mensen die eigenaardig zijn”, zo staat dinsdag te lezen in het conservatieve tijdschrift O Davlos. Onder de klagers bevindt zich trouwens ook O Davlos-hoofdredacteur Dimitris Lambrou.
“Ze eigenen zich het begrip ‘lesbisch’ toe en dat kunnen wij niet toelaten”, schrijft hij. Lambrou en twee vrouwen uit Lesbos zeggen “beschaamd” te zijn om nog de naam van hun geboorteplaats te noemen, aangezien het woord wereldwijd intussen iets totaal anders betekent. 

Het begrip lesbienne voor een homoseksuele vrouw is verbonden met het Griekse eiland. De antieke Griekse dichteres Sappho is van hier afkomstig en haar gedichten bevatten homoseksuele elementen. Vandaar dat vrouwelijke homoseksualiteit sinds de jaren ‘60 met het woord “lesbisch” aangeduid wordt.

Bron: De Standaard Online

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Inwoners Lesbos eisen exclusief gebruik woord lesbisch”

WTF is this place?

A place to waste lots of time on!


Suggestions of the house

Going so soon? May these suggestions be a guide to web enlightenment.